De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Koninklijke onderscheiding voor oud-voorzitter KTZ b.d. Marc de Natris

Op woensdag 11 november heeft het erelid van de KVMO en de oud-voorzitter van de KVMO en GOV|MHB, KTZ b.d. Marc de Natris, een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor zijn langdurige inzet voor de belangenbehartiging van het defensiepersoneel en de leden van de KVMO en GOV|MHB in het bijzonder. De Natris is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

KTZ b.d. De Natris heeft bijna 22 jaar van zijn marine-carrière gewerkt voor de KVMO, achtereenvolgend als secretaris, hoofd georganiseerd overleg, vicevoorzitter, waarnemend voorzitter en van 2013 tot 18 juni 2020 het voorzitterschap. In deze laatste functie was hij ook duovoorzitter van de GOV|MHB. In de afgelopen 22 jaar heeft Marc veel veranderingen binnen Defensie meegemaakt, helaas meestal veroorzaakt door bezuinigingen. Alleen in de laatste jaren was er een voorzichtige groei van het defensiebudget. Zijn stijl kenmerkt zich door met iedereen in gesprek te blijven en te overleggen, maar ook door af en toe de knuppel in het hoederhok te gooien. Zoals hij zelf zei: wees de rimpel in de vijver.

Door de coronamaatregelen vond de uitreiking in kleine kring op het Ministerie van Defensie plaats. Helaas kon het originele plan om hem de versierselen op te spelden tijdens de Algemene Vergadering niet doorgaan. Het maakte er de verrassing en de blijdschap bij Marc niet minder om.

Marc, de KVMO en de GOV|MHB feliciteren je van harte met deze meer dan verdiende waardering.

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04