De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg

Algemeen

Waarom lid worden van een medezeggenschapscommissie?

Staatssecretaris Barbara Visser: Het grote voordeel is dat medezeggenschapscommissies dicht op de werkvloer zitten. Medezeggenschappers kunnen hun commandanten dus helpen bij het bepalen wat er leeft. En wat er nodig is om de eenheid goed te laten functioneren.

Zie het artikel van de staatssecretaris

De CMHF sector Defensie 

Wij willen graag onze leden stimuleren om hun participatie aan de medezeggenschapscommissies te vergroten. Dit moet mede zorg dragen voor de uitstraling van de professionaliteit van onze vereniging op de werkvloer en bij onze organisatie bepalers.

Wij gaan ervan uit dat steeds meer van onze leden willen meedenken, - spreken over hun eigen werkomgeving. Dat is niet alleen ‘de cao’ , maar ook ‘hoe is het werk georganiseerd’ en ‘hoe is het gesteld met mijn woon- en leefklimaat’.

Meer werkplezier en motivatie is wat het je oplevert als je zelf mede kunt bepalen wat je doet, wanneer je het doet en hoe je het doet. Het genetwerkt samenwerken geeft hier al meer mogelijkheden toe. Dit geldt echter niet alleen voor het werk maar ook voor hoe je leert en je ontwikkelt.

  • Voelt u zich betrokken bij uw organisatie en bij uw collega’s?
  • Vindt u het uitdagend om u in diverse onderwerpen te verdiepen?
  • Durft u op te komen voor een goede balans tussen de belangen van uw collega’s en uw organisatie?
  • Wordt dan lid van de medezeggenschapscommissie en leer daardoor ook de meerwaarde van dit lidmaatschap door bijvoorbeeld besluitvorming te beïnvloeden voordat beslissingen worden doorgevoerd in uw organisatie.

Beleidsmedewerker Reorganisatie & Medezeggenschap

René Bliek 30 01 2016

Voor nadere informatie over medezeggenschap kunt u terecht bij onze beleidsmedewerker Reorganisaties & Medezeggenschap dhr. R. (René) Bliek.

Voor nadere informatie over Arbo, Milieu en Veiligheid kunt u eveneens terecht bij de beleidsmedewerker Medezeggenschap, dhr. R. (René) Bliek.

[button link="images/pdf/medezeggenschap/nov07.pdf" target="_blanc"]Lees hier meer over het Besluit Medezeggenschap Defensie[/button]

Klik hier voor de komende Medezeggenschapsverkiezingen

 

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04