De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Terugblik op een succesvolle medezeggenschapsdag

De eerste Medezeggenschapsdag van de CMHF-sector Defensie in 10 jaar is een succes gebleken.

Alle deelnemers waren positief over het verloop van de dag en gaven te kennen dat er wat hun betreft vaker zo’n medezeggenschapsdag zou moeten plaatsvinden. Een signaal dat de CMHF-sector Defensie zeker zal oppakken.

 

De dag ving aan met een welkomstwoord van duovoorzitter Marc de Natris, waarna aansluitend door het Hoofd sectie Georganiseerd Overleg een presentatie werd gegeven over de CMHF-sector Defensie en de belegging van de Medezeggenschap en het Georganiseerd Overleg daarbinnen.
Uit de reactie van de deelnemers werd (pijnlijk) duidelijk dat de CMHF-sector Defensie, als Centrale die de leden van de GOVMHB, KVMO, KVNRO, NOV en ODB vertegenwoordigt in het overleg met de minister van Defensie en de Secretaris-Generaal, een grote onbekende is.

 

Na een vroege, uitgebreide lunch in de vorm van een ‘blauwe hap’, is er uitgebreid gesproken en gediscussieerd over de verschillende onderwerpen die door de deelnemers zelf waren ingebracht. Dit betrof o.a. de faciliteiten die een medezeggenschapscommissie ter beschikking staan, deelname in een medezeggenschapscommissie in relatie tot beoordelingen en functietoewijzing en natuurlijk de basis van medezeggenschap binnen Defensie: de evaluatie van het BMD.

 

Tijdens de afsluiting en de daarbij behorende terugblik op de dag kwamen de deelnemers unaniem tot een positieve beoordeling. Hierbij hoorde ook de opvatting dat een volgende medezeggenschapsdag niet weer tien jaar op zich moet laten wachten, maar dat deze dag een vervolg zou moeten krijgen. Een signaal dat zeker niet aan dovemansoren is gericht.

 

De medezeggenschapsdag werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04