De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Twee Apache-vliegers omgekomen in Mali

In Mali is vanmiddag, dinsdag 17 maart, een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter neergestort. Hierbij zijn de twee vliegers omgekomen.
 
De gecrashte helikopter was samen met een andere Nederlandse Apache boven onbewoond terrein bezig met een schietoefening met gronddoelen. De tweede Apache landde direct voor het verlenen eerste hulp. De 30-jarige Kapitein-vlieger René Zeetsen bleek overleden. De 26-jarige Eerste luitenant-vlieger Ernst Mollinger was zwaargewond, maar overleed aan zijn verwondingen in een Frans militair hospitaal in Gao.
 
Het ongeluk gebeurde op 47 kilometer ten noorden van het Nederlandse kamp. Direct na de crash beveiligde een Franse gevechtshelikopter de crashsite. Nederlandse Special Forces stelden de plek op de grond veilig en bewaakten deze.

 
GOV|MHB
De GOV|MHB betuigt haar medeleven met de naasten, familie, vrienden en de collega’s in Mali en Nederland en spreekt de hoop uit dat zij de kracht kunnen vinden om te gaan dit verschrikkelijke verlies.
 
Op een dag als deze gaan de gedachten, meer dan ooit, ook uit naar alle Nederlandse militairen, ingezet ergens ter wereld voor vrede & veiligheid, én hun thuisfront.

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04