De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Defensie loopt op het tandvlees

De grote materieelproblemen bij Defensie en de ernstig aangetaste inzetbaarheid van de krijgsmacht dreigen de komende jaren niet te worden opgelost. Het extra geld dat minister Hennis voor volgend jaar heeft gevraagd is te weinig om het verval te stuiten. Als je jarenlang vele honderden miljoenen bezuinigt dan helpt dat kleine beetje extra echt niet, aldus Marc de Natris, duovoorzitter van de Gezamenlijke Officieren Verenigingen.

 

Zowel de Telegraaf als de NPO besteedde vandaag aandacht voor de uitholling van Defensie en het ontbreken van urgentie bij de Nederlandse politiek, en bij het kabinet in het bijzonder.
Onlangs schreef de NAVO in een kritisch rapport dat Nederland te weinig geld uittrekt voor Defensie. Om aan de eisen van de NAVO te voldoen moet er 2 miljard euro bij.

 

Deltaplan voor Defensie


De Natris benadrukt dat investeren in Defensie niet in één klap kan. ‘We zullen weer langzaam moeten gaan opbouwen en dat kan alleen met geld. Daarom moet er een Deltaplan voor Defensie komen.’

VVD-denker en onderzoekster aan de VU Dieuwertje Kuijpers is dat met de Natris eens. ‘Zo'n deltaplan is nodig om de krijgsmacht zoals hij nu is te laten voldoen aan de ambities.’

 

De KVMO besteedde in het Marineblad van maart uitgebreid aandacht aan een Deltaplan voor Defensie.

 

Lees hier het artikel uit de Telegraaf.

 

Luister hier het interview met de voorzitter op NPO1.

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04