De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Hoorzitting Tweede Kamer over AOW-gat

Op 26 oktober heeft de duovoorzitter van de GOV|MHB, KLTZ Marc de Natris, zich samen met de VBM en de AFMP tijdens een hoorzitting van de Vaste Commissie Defensie (VCD) hard gemaakt voor een oplossing aangaande het AOW-gat. Tijdens deze hoorzitting is duidelijk geworden dat de kwestie op de politieke agenda staat. Op 2 november as. gaat de Tweede Kamer in debat met minister Hennis van Defensie en staatssecretaris Wiebes van Financiën. Dan moet blijken wat de mogelijkheden zijn om de enorme inkomensterugval bij het AOW-gat op te lossen voor militairen met een UGM en militairen maar vooral burgers met een wachtgelduitkering.


Voor de hoorzitting zijn honderden (oud-)militairen naar Den Haag gekomen. Enkele van hen hebben tijdens de hoorzitting de gelegenheid gekregen om hun verhaal te doen. De emotionele pleidooien voor het oplossen van het AOW-gat kwamen duidelijk aan bij de aanwezige Kamerleden.


De oplossing die de VBM, AFMP en GOV|MHB willen, kost naar schatting van Defensie rond de 100 miljoen euro per jaar (tot naar verwachting 2035). Dat is minimaal 70 miljoen meer dan een verbeterde compensatieregeling (netto bedrag gelijk aan de AOW), zo bleek tijdens een technische briefing voorafgaand aan de hoorzitting.

 

De gehele tekst van de toespraak van KLTZ de Natris, die hij namens alle aangesloten bonden bij de sector Defensie CMHF heeft uitgesproken, kunt u hier lezen.

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04