De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Burgemeester verbiedt pensioenactie

Burgemeester Krikke van Den Haag heeft aangekondigd de pensioenactie van de politiebonden op maandag 11 februari te verbieden of te beperken. Zo’n 300 politieagenten staan al in de startblokken om die dag te strijden voor een goed pensioen. De voorzitters van de politiebonden zijn woedend en verbijsterd door het besluit van de burgemeester en gaan dit aanvechten bij de rechter.

Een motivatie van burgemeester Krikke blijft bovendien verbazingwekkend genoeg uit. De politiebonden hebben haar dringend verzocht om duidelijk aan te geven waarom de acties volgens haar niet mogen doorgaan. De burgemeester heeft vooralsnog niet de moeite genomen om met een reactie te komen.

Onbegrip
ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp: “Het grondrecht van collectieve acties wordt op deze manier tot nul gereduceerd. Dit wordt door helemaal niemand begrepen. De boosheid en het onbegrip zullen alleen maar toenemen.”

NPB-voorzitter Jan Struijs: “Onbegrijpelijk. Er is veel onrust en verontwaardiging onder leden over de houding van dit kabinet. Zij willen dit op een democratische manier uiten. Verbieden maakt mensen alleen maar bozer.”

ANPV-voorzitter Xander Simonis: “Dit is uitermate teleurstellend. Dit is niet de eerste keer dat we de boel blokkeren. Onze acties zijn altijd goed georganiseerd. Ik zie dus niet in waarom het deze keer niet goed zou gaan.”

VMHP-voorzitter Caroline Bonekamp: “Je zou hopen dat de burgemeester de politie ondersteunt in de acties voor een rechtvaardig pensioen voor politiemensen die het zware werk doen en dag en nacht klaar staan. Acties van de politie zijn altijd goed georganiseerd en goed verlopen. Dat vertrouwen mag de burgemeester hebben in ‘haar’ politie.”

Blokkade
De politiebonden willen op 11 februari de toegang tot het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Malietoren (werkgeversvereniging VNO/NCW) blokkeren, omdat ze eisen dat het kabinet met nieuwe voorstellen komt rondom het pensioen. De politiebonden willen dat de AOW-leeftijd op 66 jaar wordt bevroren, dat boetes op eerder stoppen met werken worden afgeschaft en dat ZZP’ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen. Ook willen ze druk zetten op het kabinet om de kortingen op het pensioen te voorkomen.

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04