De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Kom in beweging op 18 maart 2019

Op 18 maart komen de veiligheidssectoren in beweging voor een fatsoenlijk pensioen op het Malieveld in Den Haag. Werknemers van de politie, douane, defensie, ambulance en vele andere sectoren zullen deze dag op verschillende manieren hun ongenoegen uiten tegen het pensioenbeleid van het kabinet.

Protest
De dag gaat om 7.00 uur van start met een zwaan-kleef-aan actie. Werk- en dienstvoertuigen van de veiligheidssectoren vanuit het hele land zullen in estafettevorm 66km per uur achter elkaar aanrijden en uiteindelijk aankomen in Den Haag. Daar sluiten ze zich aan bij de actievoerders op het Malieveld. Hier vindt vanaf 12.00 uur een grote  'nationale pensioencursus’ plaats met verschillende workshops, stands en activiteiten. Aansluitend wordt om 15.00 uur een protestmars door het politieke hart van Nederland gehouden, waarbij ook de vakcentrales aansluiten.

Doof en blind
De sectoren zijn al tijden bezig met actievoeren nadat het pensioenoverleg is geklapt.
De eerste actie was op 13 december op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven, waarna er nog meer acties, in de vorm van blokkades plaatsvonden, o.a. rondom het ministerie van SZW in Den Haag. Toezeggingen vanuit het ministerie blijven na deze protesten echter uit. Het ministerie lijkt doof en blind te blijven voor de eisen van de actievoerende medewerkers.

Eisen veiligheidssectoren
De RVU-boete voor het vroegpensioen moet afgeschaft worden. Dit kost het kabinet niets, maar de
boete zorgt er wel voor dat CAO- afspraken over eerder stoppen met werken voor de werknemers onbetaalbaar zijn.
Daarnaast moet de AOW-leeftijd op 66-jarige leeftijd worden bevroren. Als het kabinet doorgaat met de lijn die ze nu ingezet hebben, zullen mensen steeds langer moeten doorwerken. Zo moet iemand die is geboren in het jaar 1990 nu al doorgaan tot zijn 71ste. Dit kan niet de bedoeling zijn. Zeker als je bedenkt dat 66-plussers steeds meer moeite hebben om gezond de AOW-gerechtige leeftijd te halen.

Jouw portemonnee
Het is van groot belang dat iedereen deze dag in actie komt voor zijn pensioen.
Gerrit van de Kamp en Albert Springer namens alle veiligheidssectoren: “Als we dit kabinet zijn gang laten gaan, zal er sowieso gekort gaan worden op de pensioenen en dat gaan alle werkenden en gepensioneerden voelen in hun portemonnee. Als het onderwerp belangrijk voor je is, dan moet je nu mee doen. We roepen iedereen dan ook op om 18 maart naar het Malieveld te komen”.

 

 

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04