De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Coalitie voor Veiligheid maakt zich zorgen over gevolgen Brexit

De Coalitie voor Veiligheid maakt zich zorgen over de gevolgen van de Brexit voor de veiligheidssector in Nederland. Daarom stuurde de Coalitie vandaag een brandbrief aan minister Grapperhaus. In deze brief worden de gevolgen voor het personeel, de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht, Politie en Douane besproken.

"
Na vele maanden van onderhandelen staat Nederland aan de vooravond van de Brexit. Of dit een harde Brexit wordt of een geleidelijke zal de komende periode duidelijk worden. Feit is dat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie zal verlaten. De Coalitie voor Veiligheid (CvV) constateert dat, ongeacht welke Brexit variant, deze stap gevolgen zal hebben voor de veiligheid van Nederland in de breedste zin van het woord. Ondanks het feit dat Nederland jaren de tijd heeft gehad om zich voor te bereiden op een Brexit hoort en leest men maar weinig over de impact die dit zal hebben op onze veiligheid en op de verschillende veiligheidssectoren. De CvV verbaast zich over deze passieve houding van de regering en maakt zich hier zorgen over, aangezien onze veiligheidssectoren (nog) niet gereed zijn voor de nieuwe veiligheidssituatie die zal ontstaan na het vertrek van het VK uit de EU.
"

Voor de volledige brief klikt u hier.

In de Telegraaf werd vandaag ook aandacht besteed aan de brandbrief. Voor het artikel uit de Telegraaf klikt u hier.

Beluister hieronder het interview over de brandbrief met duo voorzitter Marc de Natris dat vandaag werd uitgezonden op BNR.

[audio src="/images/audio/190328-BNR-Brexit.m4a"]

 

 

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04