De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Dagorder Commandant Landstrijdkrachten

Vandaag deed Luitenant-generaal Martin Wijnen, Commandant Landstrijdkrachten een belangrijk bericht uit naar zijn mensen. De GOV|MHB staat achter dit bericht en benadrukt naar al het defensiepersoneel, "let een beetje op elkaar".

Onderstaand het bericht van Lt-Gen Wijnen:

"

Beste collega,
“Samen staan we voor een enorme opgave” zei minister-president Rutte gisteravond. Sinds de oliecrisis van 1973 had een minister-president het land zo niet meer toegesproken. Dit zegt iets over de ernst van de situatie waarin Nederland en eigenlijk de hele wereld zich bevindt.
De maatregelen om de verspreiding van COVID-19 (Corona) te beperken voelt iedereen. Er is geen snelle uitweg uit deze situatie. Het raakt ons allemaal in ons dagelijks leven en ook in ons werk.


Wij bereiden ons elke dag voor op inzet overal ter wereld of ondersteunen dat proces. Dan valt het zwaar als opleidingen worden stopgezet, oefeningen afgeblazen, missies beperkt en velen naar huis worden gestuurd om van daaruit te gaan werken of stand-by te staan. Maar bedenk, door nu af te schalen kunnen we ondersteunen wanneer dat van ons wordt gevraagd.


Allemaal voelen we bezorgdheid, bijvoorbeeld om familie en vrienden, zeker als je uitgezonden bent. Ik doe er alles aan om die belangen niet uit het oog te verliezen. Als je vragen hebt, stap dan gerust op je commandant af. Indien nodig weten ze mij te vinden voor nadere richtlijnen of besluiten.


De druk op onze maatschappij is groot, met elkaar zetten we de schouders eronder. “Niemand is belangrijker dan het team”, zoals wij binnen de landmacht zeggen. Wij staan klaar voor de maatschappij als dat nodig is. Dat kan niet zonder jullie inzet nu én in de komende tijd.
Ik heb gezien hoe snel jullie je hebben aangepast aan de nieuwe situatie. Ik ben daar trots op. Ik ben ook trots op alle collega’s die nu ingezet zijn voor diverse missies en doorgaan met hun taken daar.


Dankzij jullie is de landmacht in staat de civiele autoriteiten te ondersteunen als zij dat van ons vragen. Samen komen we deze crisis te boven.
Om af te sluiten met de woorden van onze minister-president: “Let een beetje op elkaar”.
Stay safe!
"

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04