De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Bericht van de Minister van Defensie

Ook onze Minister van Defensie, Ank Bijleveld, spreekt de defensiemedewerkers toe. "We gaan dit samen doen, met elkaar, als team". 

Onderstaand haar bericht aan al het personeel:

"
Beste collega,

“Het zijn gekke tijden.”

Een uitspraak die wij, en ongetwijfeld ook u, de afgelopen dagen ontzettend vaak hebben gehoord. Vandaag is het precies één week geleden dat de eerste maatregelen die ons kabinet afkondigde om het coronavirus in Nederland in te dammen, van kracht werden. Inmiddels zijn we diverse maatregelen verder en leven we samen in een nieuwe werkelijkheid, die vorige week voor veel Nederlanders nog moeilijk te bevatten was.

Onze minister-president drukte ons maandagavond op het hart: “We moeten dit écht met 17 miljoen mensen doen”. En dat is ook wat wij bij Defensie doen. Met elkaar, als een team. Deze uitzonderlijke situatie vergt ingrijpende besluiten. Grote oefeningen als Cold Response, Frisian Flag, Swift Blade en Defender 2020 moesten worden afgelast, evenals de Invictus Games. Eigen trainingen konden niet door gaan, collega’s werken thuis wanneer het enigszins kan en ook de trainingsmissie in Irak is stilgelegd. Mogelijk blijven onze uitgezonden militairen langer op missie en moeten hun families ze langer missen. Niet makkelijk, maar allemaal noodzakelijk om het virus maximaal te kunnen controleren.

Wij hebben grote waardering voor de manier waarop u zich aan de situatie aanpast. Hoe u de schouders eronder zet. Hoe u uw werk uitvoert. Hoe uw thuisfront zich in deze crisis staande houdt. Hoe u momenteel operationele crisisteams bemant en meedenkt over toekomstige scenario’s. Hoe u mensen in uw naaste omgeving bijstaat, die niet meer kunnen of mogen werken, of ziek zijn.

De voorbeelden van onderlinge hulp en solidariteit zijn hartverwarmend en geven ons wederom het vertrouwen dat wij werken met een hele bijzondere club mensen.

Wat de toekomst brengt, is onzeker. Maar voorlopig zal het virus onder ons blijven. Onze oproep aan u is om de hygiënemaatregelen te blijven volgen. Om minimaal 1,5 meter afstand te houden tot anderen. En om - zodra het kan - thuis te werken. Hoe minder fysiek contact, hoe beter. Liever één dag te weinig op kantoor, dan één minuut teveel. Dit is nodig om het voortzettingsvermogen van Defensie te kunnen garanderen. Onze kritische taken voor de veiligheid van Nederland staan immers niet stil.

De Nederlandse bevolking rekent op ons. Wanneer zij een beroep op ons doet, staan wij – militair én burger – klaar om te helpen en te beschermen. Hoe gek de tijd ook is. Of nog wordt. We gaan dit samen doen. Met elkaar, als een team.

Vriendelijke groeten,

Ank Bijleveld-Schouten
Minister van Defensie

Barbara Visser
Staatssecretaris van Defensie

Gea van Craaikamp
Secretaris-Generaal

Rob Bauer
Commandant der Strijdkrachten

"

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04