De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
Investeren in een nieuw HR model kost 350 miljoen

Investeren in een nieuw HR model kost 350 miljoen, GOV|MHB doet oproep aan politiek Den Haag

Het bestaansrecht van het Ministerie van Defensie staat onder druk omdat de Krijgsmacht niet in staat is aan haar grondwettelijke taken te voldoen. De operationele output van de Krijgsmachtdelen is ver onder het gewenste niveau, met als belangrijkste oorzaak de personeelsproblematiek.

De oplossing voor deze problematiek ligt in de invoering van een modern organisatie-, personeel- en beloningsmodel. Om dit mogelijk te maken is 350 miljoen structureel aan aanvullend budget voor personeel nodig, exclusief de incidentele transitiekosten.

 

Gezien de ernst van de problematiek presenteert de GOV|MHB vandaag niet enkel haar defensiepersoneelsplan. In onderstaande vlog doet de voorzitter van de Gezamenlijke Officieren Verenigingen & Middelbaar en Hoger Burgerpersoneel bij Defensie en het Hoofd Sectie Georganiseerd Overleg, respectievelijk KLTZ R.O.P. Pulles EMSD en MAJ T. van Leeuwen een indringende oproep aan het kabinet en de Tweede Kamer, om verantwoording te nemen t.a.v. de huidige deplorabele staat waarin de Krijgsmacht verkeert.

De GOV|MHB heeft transparantie hoog in het vaandel staan, de gehele visie van de GOV|MBH op personeelsbeleid het personeelsbeleid is dan ook hier te lezen.  

Het defensiepersoneelsplan

{youtube}xW5MwTMYs1Y{/youtube}

 

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04