De vereniging voor professionals bij Defensie
Achtergrond_Home.jpg
ANW AanvullingsPensioen Defensie

Vanaf 1 mei 2018 vervalt de Anw-compensatie van het ABP. Vorige week gaven wij al aan dat Defensie en de Centrales van Overheidspersoneel bij de sector Defensie een aanvullende pensioenregeling overeengekomen zijn. De verzekeraar Loyalis biedt deze aanvullende pensioenregeling aan alle defensiemedewerkers en ex-militairen met een UKW.

 

Het Loyalis AanvullingsPensioen Defensie is een semicollectieve pensioenregeling die het inkomen van nabestaanden aanvult bij overlijden van de partner. De nabestaanden zijn hiermee verzekerd van een aanvullend inkomen bovenop de eventuele Anw-uitkering van de overheid en het nabestaandenpensioen van het ABP.


Bent u verplicht?
Of een aanvullende verzekering nodig is, bepaalt u zelf in overleg met uw partner. Het is afhankelijk van de financiële situatie van uw partner. Welke inkomsten heeft uw partner en wat heeft uw partner nodig als u overlijdt?


Hoe meld ik mij aan?
Defensie heeft u geïnformeerd dat u vrijwillig kunt deelnemen aan het Anw AanvullingsPensioen. Wilt u dit naadloos laten aansluiten op uw huidige regeling? Meld u dan voor 15 juni 2018 aan. Loyalis stelt u dan geen aanvullende vragen over uw gezondheid.
Informatie over de regeling, de premie en hoe en waar u zich kunt aanmelden vindt u op de speciale internetpagina van Loyalis.


www.loyalis.nl/anwdefensie voor alle defensiemedewerkers en militairen met een UKW-uitkering.


www.loyalis.nl/nabestaanden voor gepensioneerde en ex-defensiemedewerkers met een uitkering anders dan een UKW.

 

Verenigingen

logo KVMO DIAP

KVNRO

nov

Contact

Koninginnegracht 19
2514 AB Den Haag

070 - 383 95 04